Τελευταία μέρα πριν το Δεκαπενταύγουστο, ψηφίστηκε ο νέος αγορανομικός κώδικας. Μέσα στο καλοκαίρι, ώστε ν' ακουστεί κι όσο γίνεται λιγότερο.
Θα εφαρμόζεται από την Κυριακή 1/9/2013.
Αναρωτιέστε γιατί ξεκινάμε τη δημοσίευση με τόσο προκατειλημμένο τρόπο. Ως συνήθως, απαντάμε πρώτα απ' όλα δίνοντάς σας το ΦΕΚ του νόμου αυτού, αυτούσιο.
Και τώρα που ο καθένας μπορεί με την άνεσή του να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μας, στο δια ταύτα: το δέκατο τρίτο άρθρο του νέου νόμου, το οποίο δείχνει πώς απαντά η κυβέρνηση των τραπεζιτών και λοιπών μεγαλοεργοδοτών στην κρίση και τη φτώχεια.
Άρθρο 13
Διάθεση προϊόντων με περασμένη χρονολογία ελάχιστης διατηρησιμότητας
- Επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση «ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».
- Εντούτοις, ο χρόνος αυτός διάθεσης των προϊόντων περασμένης διατηρησιμότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση:α. Τη μία εβδομάδα στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα.β. Τον ένα μήνα στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους.γ. Τους τρεις μήνες στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους.
Μας δηλώνουν ευθαρσώς δηλαδή πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούμε που η ανεργία σπάει κόκκαλα, που οι τιμές ανεβαίνουν και που ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού έχει ήδη ρίξει την ποιότητα της διατροφής του και θα τη ρίξει ακόμα περισσότερο λόγω ένδειας.
Πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να μειωθούν οι τιμές στα είδη διατροφής, ούτε ν' ανέβουν οι μισθοί. Αντιθέτως, η λύση που θεωρούν σωστή είναι να γίνουν διαθέσιμα για κατανάλωση τα τρόφιμα που αλλιώς θα πετάγονταν. Πως είναι θεμιτό προϊόντα που έχει περάσει η ημερομηνία λήξης τους να θεωρούντα αρκετά "ακίνδυνα" για να μπουν στα ράφια και στα σπίτια κανονικά και με το νόμο.
Και να μην κοροϊδευόμαστε, όσους νεολογισμούς και να κάνουν, το γεγονός ότι θα μας κουνάνε το δάχτυλο και θα μας λένε "Φτηνότερα τρόφιμα δε θέλατε; Δική σας η ευθύνη που πήρατε το φτηνό που μπορεί να σας αρρωστήσει.".
Χώρια τη διάλυση της Υγείας, με μια σειρά κλινικές στην Αθήνα και μετά και σε άλλες πόλεις να μετατρέπονται σε "πολυιατρεία του ΕΟΠΠΥ", τα οποία πολύ λιγότερο εξοπλισμένα είναι και δε νοσηλεύουν.
Αυτό υπόσχονται. Εμείς τί θα κάνουμε για να τους σταματήσουμε παντού, από τις σχολές μέχρι τις δουλειές;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου