Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Γιατί να πάω στη Γενική Συνέλευση;

 Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων του φοιτητικού συλλόγου και μια συλλογική διαδικασία όπου μπορεί οποιοσδήποτε να συμμετάσχει, να συζητήσει και να προτείνει πολιτικό πλαίσιο. Σε μια γενική συνέλευση μπορούμε να έχουμε λόγο για ζητήματα σχολής, τα επαγγελματικά μας δικαιώματα μέχρι και κοινωνικά θέματα όπως ο πόλεμος, τα κινήματα στο εξωτερικό ή όπως σήμερα τα μέτρα που έρχονται να μας πλήξουν στην παιδεία.
Ένα ακόμα όργανο λήψης αποφάσεων του φοιτητικού συλλόγου είναι και το Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν είναι δυνατόν όμως να επιτρέπουμε σε 9 αντιπροσώπους να αποφασίζουν στο όνομα όλων μας και να αντικαθιστούν τη Γενική Συνέλευση.

Ειδικά σήμερα, στην εποχή του ΔΝΤ, στην εποχή της μεγαλύτερης επίθεσης στην εργασία, στην ασφάλιση, στα δημοκρατικά δικαιόματα, με τις περικοπές σε μισθούς, με την αλλαγή του χαρακτληρα της ασφάλισης, με το νέο τρομονόμο, με τις ιδιοτικοποιήσεις δημόσιων υπηρεσιών (ΔΕΗ, ΟΣΕ) δεν υπάρχει περιθώριο για απάθεια! Στην εποχή που γίνεται η πιο συντονισμένη προσπάθεια για να περάσουν στην παιδεία όλες τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να την μετατρέψουν από υποχρέωση του κράτους σε παρεχόμενη υπηρεσία σύμφωνα με τις επιταγές του ΔΝΤ, δε χωράει καμία αδιαφορία από μέρους μας. Ξεκινάει μια χρονιά που πρέπει να επικρατήσει αναβρασμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολή!! Όλοι πρέπει να πάρουμε θέση, όλοι πρέπει να αντισταθούμε στην κατεδάφιση των δικαιωμάτων μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/10
ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΟ ΑΜΦ. 2

ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Ριζοσπαστική Αριστερή Φωνή - Ε.Α.Α.Κ.

1 σχόλιο:

do urden είπε...

o gialos einai stravos afou to kke pote strava dn armenizei

Δημοσίευση σχολίου