Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ την ΤΡΙΤΗ 23/11 στις 12.30 στο αμφ.2

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ - ΔΝΤ
αυτό ήταν το μήνυμα που έδωσε η πορεία στις 17/11

Με την συμμετοχή περίπου 50 χιλιάδων διαδηλωτών, ολοκληρώθηκε η πορεία της 17ης Νοέμβρη, για να αποδειχθεί ότι η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να κάτσουν να ανεχθούν το μέλλον λιτότητας και φτώχειας απο τον καναπέ, αλλά θα βγούν στον δρόμο ξανά και ξανά, για να φύγει η σύγχρονη χούντα των αγορών.

Η κυβέρνηση τρέμει τόσο πολύ τις κινητοποιήσεις, που βάλθηκε να χτυπήσει την πορεία με τον πιο ωμό τρόπο, με ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑδες να χτυπάνε αγωνιστές και να συλλαμβάνουν διαδηλωτές απο τον σωρό. Σκοπός της κρατικής βίας, είναι να τρομοκρατήσει τον κόσμο και να δείξει ότι στον μονόδρομο της κυρίαρχης πολιτικής, οποιαδήποτε αντίδραση απο την μεριά του αγωνιζόμενου κομματιού της κοινωνίας, θα καταστέλλεται και κυνηγιέται.

Ακόμα πιο τρομακτική απο την κρατική καταστολή, ήταν η άγαστη συνεργασία Κυβέρνησης – ΜΜΕ, που περίμεναν στωικά να τελειώσει η μεγαλειώδης πορεία, για να βγούν απο τα δελτία των 8, και να αρχίσουν πάλι τον κυβερνητικό μονόλογο για την αναγκαιότητα νέων μέτρων και πως αυτά θα επιτευχθούν, ενώ δεν ανέφεραν σχεδόν τίποτα για την πορεία, απόδειξη ότι όσα φοβούνται, προσπαθούν να τα εξαφανίσουν.

Το νέο πακέτο μέτρων έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η πολιτική της Κυβέρνησης, και οι υποδείξεις των «ειδικών» της ΕΕ και του ΔΝΤ, δεν οδηγούν πουθενά αλλού παρά στην φτώχεια του λαού. Οι ίδιοι ομολογούν, ότι τα μέτρα που πάρθηκαν με το μνημόνιο τον τελευταίο χρόνο απέτυχαν. Δηλαδή μας κόψαν 2 μισθούς, χωρίς όμως να μειωθεί το έλλειμα. Αυτό αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική που θέλει να υπακούει μόνο στις αγορές, αλλά αγνοεί το ίδιο τον λαό.

Τα νέα μέτρα που προβλέπονται απο τον προϋπολογισμό, είναι η αύξηση του ΦΠΑ απο 11% σε 13%, που σημαίνει ότι όλα ακριβαίνουν, η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης, η αύξηση των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες, καθώς και η περεταίρω μείωση των δαπανών για Υγεία και Παιδεία.

Ιδιαίτερα σημαντική για τα δημόσια ΑΕΙ και ΤΕΙ, είναι η τελευταία είδηση για μείωση της χρηματοδότησης για την Παιδεία. Σε συνδυασμό με το νέο πολυνομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου, που εισάγει managers και την ανταποδοτικότητα στην εκπαίδευση, γίνεται ξεκάθαρο πως θα βρίσκουν λεφτά για να λειτουργούν τα πανεπιστήμια, αφού το κράτος θα τους δίνει ελάχιστα. Έτσι μοναδική επιλογή για την επιβίωση, γίνεται η εισαγωγή διδάκτρων και η αντιμετώπιση του φοιτητή σαν πελάτη, καθώς και η παραχώρηση κομματιών του Δημόσιου Πανεπιστημίου σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως η έρευνα.

Στη μάχη της γενιάς μας για ΠΑΙΔΕΙΑ δημόσια και δωρεάν, ΔΟΥΛΕΙΑ με δικαιώματα, ΖΩΗ με αξιοπρέπεια , το σύνθημα

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι πιο επίκαιρο απο ποτέ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου