Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΥΠΑΤΙΑ, ΚΕΡΑΤΕΑ… ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ??

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/3 ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΟ ΑΜΦ.2

Η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας συνεχίζει ακάθεκτη. Με τη δέσμευση του πρωθυπουργού προς την ΕΕ και τις αγορές για συνέχιση του “μεταρρυθμιστικού” προγράμματος, μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο για νέες ιδιωτικοποιήσεις, διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και των κοινωνικών παροχών.

Απέναντι σε όλα αυτά, το εργατικό κίνημα συνεχίζει δυναμικά τους αγώνες του, με τις απεργίες και τις μεγάλες κινητοποιήσεις του Φλεβάρη. Το πρώτο μεγάλο χτύπημα στην κυρίαρχη πολιτική κατάφερε η νικηφόρα απεργία πείνας των 300 μεταναστών-εργατών-αγωνιστών, δείχνοντας το δρόμο για ολοένα μεγαλύτερους αγώνες, με επίκεντρο την συνειδητοποίηση του ποιος είναι ο καταπιεστής και ποιος ο καταπιεζόμενος. Παράλληλα, η μάχη των κατοίκων της Κερατέας  δείχνει πως ακόμα και οι κάτοικοι ενός χωριού, αν οργανώσουν τη δράση τους, μπορούν  να τα βάλουν με ολόκληρες διμοιρίες ΜΑΤ και να ματαιώσουν τα σχέδια  των μεγαλοεργολάβων .                                                                                 
Τώρα έρχεται  επιτακτικά η σειρά της εκπαίδευσης να μπει στους αγώνες! Στους αγώνες  τόσο της κοινωνίας όσο και  στον αγώνα ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου. Σε ένα νόμο που επιβάλλει την πλήρη εναρμόνιση  της λειτουργίας του Πανεπιστημίου με τους σκληρούς νόμους της αγοράς: απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση επαρκούς χρηματοδότησης των  ΑΕΙ-ΤΕΙ, κατάργηση  της  μέριμνας  για συγγράμματα -σίτιση-στέγαση, αποθέωση του ατομικού δρόμου και καθιέρωση σκληρού ανταγωνισμού μέσα στη νεολαία με μόνο κερδισμένο τις επιχειρήσεις,  άσυλο μόνο  για την έρευνα που θα γίνεται στα πλαίσια του πανεπιστημίου για τις ανάγκες των επιχειρήσεων και όχι για τους κοινωνικούς αγώνες.                                                                                                                             
 Το φοιτητικό κίνημα θα πρέπει να δώσει μεγάλες απαντήσεις σε όλα αυτά που μας ετοιμάζουν και να δείξει στους δρόμους πως δε θα γίνουμε εμείς η γενιά της υποταγής, πως δε θα πληρώσουμε την κρίση τους! Ο αγώνας μας  περνάει μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων.

ΟΛΗ Η  ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου