Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Απεργία!

Σήμερα το πρωί, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πολυτεχνείου προχώρησαν σε Γενική Συνέλευση.

Τη Δευτέρα αυτή πρόκειται να αρχίσουν οι απολύσεις όσων έχουν καταργηθεί οι θέσεις τους ("άχρηστες" κατά τον ολόφρεσκο κι "ασάλιωτο" Λοβέρδο και την υπόλοιπη κυβέρνηση, όπως π.χ. το τμήμα συντήρησης των Η/Υ του ΕΜΠ).

Προχωρούν σε απεργία και καθολικό κλείσιμο των εγκαταστάσεων του ΕΜΠ από την Παρασκευή 13/6 μέχρι και τη Δευτέρα 16/6.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος ΣΕΜΦΕ, στο πνεύμα της προχθεσινής αποφάσεως στηρίζει την κινητοποίησή τους και μπλοκάρει κάθε εκπαιδευτική διαδικασία μέχρι τότε.

Δευτέρα πρωί έχει νέα συνέλευση των διοικητικών, καθώς και συνέλευση των μελών ΔΕΠ, ώστε να δουν αν θα στηρίξουν την κινητοποίηση.

Είμαστε ακόμα στην αρχή του χορού των Οργανισμών, με του οποίους δήθεν υποσχόταν η κυβέρνηση την επαναπρόσληψη των υπαλλήλων που ετίθεντο σε διαθεσιμότητα. Φυσικά, δε χρειάστηκαν παρά λίγοι μήνες για να αποδειχθεί πως αυτές οι υποσχέσεις δεν είχαν σκοπό άλλο από το να σταματήσουν την απεργία στη φάση στην οποία η κυβέρνηση ένιωθε πιο ευάλωτη, όπως και δε θα χρειαστούν παρά λίγα εικοσιτετράωρα για να αποδειχειχθεί πως ο συντονισμένος αγώνας, χωρίς ανακοπή και ξεπουλήματα μέχρι το τέλος είναι η αναγκαία συνθήκη επιβίωσης.

Από τους ίδιους τους εργαζόμενους οι οποίοι θάβονται στα θεμέλια του επιχειρηματικού πανεπιστημίου που ζητούν οι εργοδότες, μέχρι εμάς τους φοιτητές που θα πεταχθούμε έξω από αυτό, χάρη στα δίδακτρα, τις διαγραφές, το κόψιμο της φοιτητικής μέριμνας και την ανεργία τη δική μας και των γονιών μας.

Ακόμα περισσότερο, μέχρι τα μικρά μας αδέρφια, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, τα οποία δε θα μπορούν καν να φανταστούν ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να παρέχει το στοιχειώδες δικαίωμα της δωδεκάχρονης ενιαίας εκπαίδευσης, παρά μόνο αγοραστά προγράμματα κατάρτισης, ενός-δυό-τριών ετών και μεταξαναμανά στην ανεργία.

Εκτός αν αποφασίσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα με τα ίδια μας τα χέρια.
Με όποιες θυσίες αυτό απαιτήσει.


Η απάντηση δική σας.

Ακολουθεί η σημερινή απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως των διοικητικών:
Θεωρούμε απαράδεκτες και κατάπτυστες τις απαντήσεις  που έδωσαν οι εκπρόσωποι του υπ.  Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ότι αφορά τα θέματα διαθεσιμότητας-κινητικότητας στους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων.
Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αναστείλαμε την 3μηνη απεργία μας, με απόφαση ΓΣ καθώς δεχτήκαμε την συμφωνία στην πρόταση που κατέθεσε και εγγράφως το υπ. Παιδείας σε όλα τα ιδρύματα,  ώστε οι διαθέσιμοι να επιστρέψουν ΟΛΟΙ στις θέσεις τους  μέσω της ενδοϊδρυματικής κινητικότητας, εφόσον ολοκληρωθεί η αναγκαία αναδιάρθρωση σε αυτά. Ξέραμε όμως και ξέρουμε ότι η μοναδική εγγύηση της όποιας συμφωνίας με την όποια κυβέρνηση ήταν και θα είναι η δύναμη του αγώνα μας.  
Η κυβέρνηση μέσω του υπ. Παιδείας αφού εξάντλησε τα χρονικά περιθώρια της διαθεσιμότητας ενός μεγάλου αριθμού συναδέλφων μας, στην συνέχεια υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα εμφανίζοντας μια «διαφωνία»  μεταξύ υπ. Παιδείας και Μεταρρύθμισης, απειλώντας μας ξανά με απολύσεις.    
Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό εμπαιγμό, που είναι συνέχεια της πολιτικής των απολύσεων, της φτώχειας, της ανεργίας. Για εμάς η κυβέρνηση είναι ένα πράγμα και η οποιαδήποτε πραγματική ή υποτιθέμενη διαφωνία μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων, είναι δικό της ζήτημα. Δικό της ζήτημα επίσης είναι και το  τι έχει ή δεν έχει υπογράψει με την τρόικα, άλλωστε η βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας  του ελληνικού λαού είναι ενάντια σε αυτή την πολιτική είτε εκπορεύεται από την τρόικα είτε όχι.
Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι δε θα αφήσουμε κανένα συνάδελφό μας μόνο του αντιμέτωπο με το φάσμα της απόλυσης. Ούτε θα επιτρέψουμε να διαλυθεί το Δημόσιο Πανεπιστήμιο ώστε να παραδοθεί εύκολα και οριστικά στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου.
Αποφασίζουμε  το οριστικό κλείσιμο του ΕΜΠ μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας. Καλούμε  τους εργαζόμενους και στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια να συνεχίσουν μαζικά τους αγώνες τους  και με τον τρόπο που θεωρούν πιο αποτελεσματικό, όπως πολύ καλά έκαναν το προηγούμενο διάστημα. 
Είμαστε σίγουροι ότι δίπλα μας θα σταθούν όλοι οι κλάδοι εργαζομένων που βρίσκονται στο στόχαστρο της ίδιας πολιτικής (καθαρίστριες υπ. Οικονομικών, σχολικοί φύλακες, χαλυβουργοί κοκ) και να είναι σίγουροι ότι και εμείς είμαστε στο πλάι τους. Καλούμε επίσης και τους άλλους συλλόγους  εργαζομένων των Πανεπιστημίων καθώς και τους φοιτητικούς συλλόγους να πάρουν αποφάσεις στήριξης και σύμπραξης στο δίκαιο αγώνα μας.
Όλοι μαζί μέχρι την τελική νίκη.
Ανοιχτή Συνέλευση Διαθεσίμων-Εργαζομένων ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου