Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

Απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ στις 1/7/2014

Με άνετη απαρτία έληξε η Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ, αποφασίζοντας τα εξής:

EAAK: 57
Επιτροπή Αγώνα: 44
Ανοιχτή σχολή: 15
Λευκά: 4


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Καμία διαγραφή φοιτητή. Όχι στο νέο Οργανισμό του ΕΜΠ- Καμία αξιολόγηση στη σχολή μας.
Κανένας εργαζόμενος στα ιδρύματα να μην απολυθεί. Να επιστρέψουν όλοι με ενιαίες συνθήκες εργασίας.
Όχι στην εξίσωση των πτυχίων ιδιωτικών κολλεγίων και ΑΕΙ. Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Καμία σκέψη για δύο κύκλους σπουδών,bachelor και master, καθώς και για εισαγωγή πιστωτικών μονάδων.
Ανατροπή των νόμων 4009/11 και 4076/12 - Κανένα κλείσιμο/συγχώνευση σχολής
Ούτε ένα ευρώ για πάσο, βιβλία, σίτιση, στέγαση. ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Καμία επιβολή ενοικίου στις φοιτητικές εστίες. Όχι στο κλείσιμο των εστιών. Δωρεάν σίτιση για όλους.
Κάτω τα χέρια από το άσυλο, απαιτούμε την πλήρη κατοχύρωσή του, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό. Όχι στην ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων και των μαχητικών πρακτικών του φοιτητικού κινήματος.
Ανατροπή του Μνημονίου, της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και κάθε άλλης που θα συνεχίζει τον πόλεμο ενάντια μας. Έξοδος από την ΕΕ και το ευρώ. Ανυπακοή στις κατευθύνσεις ΕΕ-ΔΝΤ σε εργασία, εκπαίδευση, δημοκρατία.
Κάτω η κρατική, εργοδοτική και φασιστική τρομοκρατία. Να τσακίσουμε το φασισμό σε κάθε του μορφή.
Κανένας περιορισμός των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ελευθερία στην πολιτική δράση. Καμία απαγόρευση πορείας. Όχι στον τρομονόμο. Αθώωση όλων των συλληφθέντων στις πανεκπαιδευτικές πορείες και τις απεργίες.
Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις Μπολόνια, Πράγα, Βερολίνο, Λονδίνο. Να γινεί η Ελλάδα ο σπασμένος κρίκος του Κοινού Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό.  Όχι σε ειδικεύσεις, διασπάσεις, κατατμήσεις.
Ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα και συγκοινωνίες για όλους. Αύξηση των δαπανών για όλες τις φοιτητικές παροχές.
Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα. Καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους. Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Μείωση του ορίου συνταξιοδότησης. Γενναία αύξηση των συντάξεων και των μισθών. Γενναία μείωση της εργατικής εισφοράς για την ασφάλιση.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ/ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ:

  • Στήριξη του αγώνα των διοικητικών με στήριξη του κλεισίματος των πυλών με κατάληψη της σχολής τις αντίστοιχες μέρες και στήριξη των υπόλοιπων δράσεων που θα επιλέξουν. Καλούμε σε συντονισμούς και κοινές κινητοποιήσεις με τους Διοικητικούς.
  • Μπλοκάρουμε οποιαδήποτε προσπάθεια κατάρτισης Οργανισμού στο ΕΜΠ αλλά και αλλού σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους. Συμμετέχουμε σε όλες τις εξώστρεφες δράσεις και τις κινητοποιήσεις κατά των Οργανισμών, μαζί με τους υπόλοιπους συλλόγους του ΕΜΠ και ευρύτερα. Παράσταση διαμαρτυρίας στην επόμενη σύγκλητο του ΕΜΠ και κατάληψη της πρυτανείας όταν θα συζητιέται ο οργανισμός του ΕΜΠ.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενική Σχολής, όποτε και αν γίνει, ώστε να μην χαθεί κανένα εξάμηνο και καμία εξεταστική και για να μην περάσουν οι αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δειτε τα μειλ σας

Δημοσίευση σχολίου