Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ στις 12/11/2014

Με απαρτία έληξε η Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ, αποφασίζοντας τα εξής:

ΕΑΑΚ / ΑΡΕΝ: 73
Επιτροπή Αγώνα: 55
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 2
Λευκά: 0


Απαιτούμε:
·                     ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ.
·                     Καμία συμμετοχή και συνδιαλλαγή αντιπροσώπων με την Επιτροπή Προπτυχιακών Σπουδών.
·                     ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΗ.
·                     ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΜΠ.
·                     Καμία σκέψη για δύο κύκλους σπουδών, για bachelor και master.
·                     Κάτω τα χέρια από το άσυλο, απαιτούμε την πλήρη κατοχύρωσή του, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό. Όχι στην ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων και των μαχητικών πρακτικών του φοιτητικού κινήματος.
·                     Ούτε ένα ευρώ για πάσο, βιβλία, σίτιση, στέγαση. Καμία περικοπή συγγράμματος.
·                     Κανένας εργαζόμενος στα ιδρύματα να μην απολυθεί. Να επιστρέψουν όλοι και να προσληφθούν όσοι ακόμα χρειάζονται με ενιαίες συνθήκες εργασίας.
·                     Ανατροπή των νόμων 4009/11 και 4076/12 - Κανένα κλείσιμο/συγχώνευση σχολής.
·                     Ανατροπή του Μνημονίου, της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και κάθε άλλης που θα συνεχίζει τον πόλεμο ενάντια μας. Έξοδος από την ΕΕ και το ευρώ. Ανυπακοή στις κατευθύνσεις ΕΕ-ΔΝΤ σε εργασία, εκπαίδευση, δημοκρατία.
·                     Κάτω η κυβερνητική-κρατική, εργοδοτική και φασιστική τρομοκρατία. Να τσακίσουμε το φασισμό σε κάθε του μορφή.
·                     Κανένας περιορισμός των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Όχι στον προωθούμενο συνδικαλιστικό νόμο. Ελευθερία στην πολιτική δράση. Καμία απαγόρευση πορείας. Όχι στον τρομονόμο. Αθώωση όλων των συλληφθέντων στις πανεκπαιδευτικές πορείες και τις απεργίες.
·                     Κατάργηση των Κολλεγίων και κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ανατροπή του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.
·                     Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις Μπολόνια, Πράγα, Βερολίνο, Λονδίνο. Να γινεί η Ελλάδα ο σπασμένος κρίκος του Κοινού Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Διεκδικούμε:
·                     Ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό.  Όχι σε ειδικεύσεις, διασπάσεις, κατατμήσεις.
·                     Ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα και συγκοινωνίες για όλους. Αύξηση των δαπανών για όλες τις φοιτητικές παροχές.
·                     Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν για όλους χωρίς διαχωρισμούς σε ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ-ΚΕΣ. Ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους χωρίς ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς.
·                     Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα. Καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
·                     Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους. Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Μείωση του ορίου συνταξιοδότησης. Γενναία αύξηση των συντάξεων και των μισθών. Γενναία μείωση της εργατικής εισφοράς για την ασφάλιση.
Αποφασίζουμε:
·    Συμμετοχή στην πορεία που καλούν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί την Παρασκευή 14/11 στα Προπύλαια στις 13.00 η ώρα με κατειλημμένη σχολή τη μέρα αυτή.
·    Μεταφορά της κατάληψης στο Κάτω Πολυτεχνείο το τριήμερο 15-17 Νοεμβρίου. Συμμετοχή στην παλλαική-αντιιμπεριαλιστική – αντιαμερικανική πορεία τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου από το Κάτω Πολυτεχνείο με κατεύθυνση την αμερικάνικη πρεσβεία.
·    Συμμετοχή σε εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων που θα διεξαχθούν στο Κάτω Πολυτεχνείο. Πολυτεχνείο στα χέρια των συλλόγων και των συνελεύσεων τους.
·    Παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρύτανη του ΕΜΠ για την παρουσία δυνάμεων καταστολής στο τριήμερο του Πολυτεχνείου την Πέμπτη 13/11 στις 11:00
·    Κινητοποίηση στον κοσμήτορα της σχολής για την εισαγωγή πιστωτικών μονάδων στη ΣΕΜΦΕ και την άρνηση των καθηγητών να τοποθετηθούν πάνω στην πρόταση του φοιτητικού συλλόγου, την Πέμπτη στις 12:00.
·    Στήριξη της κινητοποίησης των διοικητικών υπαλλήλων την Πέμπτη 13/11 στα Προπύλαια στη 13:00.
·    Νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στις 12:30 στο αμφ. 2.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από το link για την ολόκληρη έκδοση, ακόμα κι αν κατεβάσεις το .pdf, το κείμενο δεν γίνεται σωστά copy-paste και αν κάποιος (πχ το Syndicalaizer.com) θέλει να αναδημοσιεύσει γίνεται αδύνατο; Υπάρχει περίπτωση να το ανεβάζετε κάπου σε .doc ή .odt για να φτάνει πιο εύκολο ο λόγος του ΦΣ πιο μακρυά; (Παρακαλώ αν έχετε την απόφαση σε κείμενο να στην στείλετε στο nexaist[at]yahoo.com) 'στω, ζντροφικά.

Δημοσίευση σχολίου