Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Παράσταση διαμαρτυρίας των Φ.Σ. στον Υπουργό ΠαιδείαςΕιρωνικός και με φαινομενική διάθεση για "διάλογο" εμφανίστηκε μπροστά στους 10
Φοιτητικούς Συλλόγους ο Υπουργός Παιδείας, κ. Μπαλτάς, βρίσκοντας λίγο χρόνο για να ακούσει και να σχολιάσει με άνετο στυλ και χαλαρό-υποτιμητικό ύφος τα αιτήματα μας, καθώς, όπως είπε, δε γίνονται πράγματα "εδώ και τώρα" όπως ζητούσαμε στα αιτήματά μας.
Τα όσα μας είπε δεν απείχαν πολύ από τη γενική γραμμή της κυβέρνησης, αφού η βάση τους ήταν στο ναι μεν σας δεχτήκαμε στο Υπουργείο για συζήτηση, αλλά το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο σε δύο μήνες, αυτό που θα καλύπτει τα "πιο εύκολα" των αιτημάτων μας, όπως πάγωμα των διαγραφών, κατάργηση συμβουλίων ιδρυμάτων, και εντός 2-2,5 χρόνων η ολοκλήρωση του συνολικού προγράμματος  στα οποία συμπεριλήφθηκαν τα υπόλοιπα αιτήματα συνοδευόμενα από αερολογίες και παραμύθια χωρίς δράκους! Ενώ η απάντηση που πήραμε όταν ζητήσαμε δημόσια χρηματοδότηση για κάλυψη των αναγκών μας στα Πανεπιστήμια ήταν "βρείτε μου εσείς τα χρήματα".
Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης; 
Καμία ουσιαστική δέσμευση για ικανοποίηση των αιτημάτων μας!
Γι' αυτό το φοιτητικό κίνημα οφείλει να συνεχίσει τους αγώνες του για την παιδεία, την εργασία, την υγεία!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου