Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Δόθηκε από τους Βρετανούς το σύνθημα κατάρρευσης μιας ασταθούς ένωσης

Ευρωπαϊκη Ένωση: Μια "ένωση" χωρών της Ευρώπης, με "ίσους όρους" η μια προς την άλλη, αλλά στην πραγματικότητα μια συλλογική προσπάθεια των αστών να κρατήσουν την οικονομική τους κυριαρχία, με τα ελλείμματα των χωρών της Ε.Ε. να μεταφράζονται στο πλεόνασμα της Γερμανίας.

Κάτι τέτοιο προφανώς δε θα κρατούσε για πολύ. Στο χθεσινό δημοψήφισμα οι Βρετανοί αποφάσισαν με πάνω από ένα εκατομμύριο ψήφους διαφορά (μέχρι στιγμής) ότι η Ε.Ε. δεν τους κάνει, παρά τη μαζική προπαγάνδα των πολιτικών όχι μόνο της Αγγλίας, αλλά όλων των μεγάλων χωρών υπέρ της παραμονής, παρά τη σκόπιμη δολοφονία της βουλευτή Τζο Κοξ για να οργιάσουν οι "δημοσκοπήσεις" που έβγαζαν μεγάλα ποσοστά υπέρ του "Bremain" (όπως είχε γίνει και στο ελληνικό δημοψήφισμα ένα χρόνο πριν περίπου), προκαλώντας πανικό στη γερμανική πολιτική κι οικονομική ηγεσία από τη μια και μια διάθεση σε άλλες μεγάλες χώρες της Ε.Ε. να ακολουθήσουν το παράδειγμά των Άγγλων από την άλλη.

Ήδη στη Γαλλία φαίνεται ο λαός να αγανακτεί από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που η Ε.Ε. έχει αποφασίσει ότι θα εφαρμοστούν στις χώρες της και η Ολλανδία αρχίζει να σκέφτεται το δημοψήφισμα. Η κατάρρευση αυτού του αδίστακτου θεσμού, project της Γερμανίας για ικανοποίηση ηγετικών τάσεων και οικονομικών πολιτικών, έχει αρχίσει. Στην περίοδο αυτή αλλαγών που ξεκινάει πρέπει να σκεφτούμε όλοι και να πάρουμε θέση, να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε! Γιατί ο σκληρός καπιταλισμός, το όνειρο του κάθε Γιουνκέρ και Σόιμπλε, που θέλει τους πολλούς να δουλεύουν για ψίχουλα και τους λίγους να πλουτίζουν δε μας ταιριάζει! Εμπρός για μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους σε εκπαίδευση, υγεία, δουλειά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου