Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΕΑΑΚ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΙΣΑΣ ΕΑΑΚ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΕΑΑΚ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΙΣΑΣ ΕΑΑΚ

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές διεξάγωνται σε ένα έντονο πολιτικά αλλά και κινηματικά φόντο τόσο για την νεολαία εντός πανεπιστημίων τόσο και για τον κόσμο της εργασίας συνολικότερα. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα γίναμε όλοι κομμάτι ενός συνολικότερου πανεκπαιδευτικού ξεσπάσματος εναντίωσης στην διάλυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης με αφορμή τον αγώνα των αδιόριστων εκπαιδευτικών, την απόσπαση της διδακτικής επάρκειας από τα πτυχία, την συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά κλπ. Η δυναμικότητα των κινητοποιήσεων, που οδήγησε επανειλημμένα στην κατάληψη του Υπ. Παιδείας και στη μεγάλη πανελλαδική πανεκπαιδευτική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και οι νέες δομές οργάνωσης του κινήματος που ξεπήδησαν όπως η συνέλευση αγώνα μαθητών-φοιτητών-αδιόριστων εκπαιδευτικών έδωσαν συνέχεια στις κινητοποιήσεις αλλά και το απαραίτητο βάθεμα στο πολιτικό περιεχόμενο, ενώ αποτέλεσαν και παράδειγμα δημοκρατικής συγκρότησης και άμεσης συμμετοχής “από τα κάτω” όλων των κινητοποιούμενων κομματιών.
Ταυτόχρονα σε κεντρικοπολιτικό επίπεδο το τελευταίο διάστημα χαρακτηρίστηκε από τις διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ για “έξοδο από τα μνημόνια” και για το “success story” της κυβέρνησης. Βέβαια η ανάπτυξη στους χρηματοοικονομικούς δείκτες κάθε άλλο παρά βελτίωση της ζωής του λαού σημαίνει, καθώς έχουν προκύψει από τα πιο βαθιά αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων χρόνων και τη διάλυση χρόνιων κατακτήσεων του εργατικού κινήματος.
Σημαντικότατη απειλή την ίδια στιγμή για τη νεολαία και τον λαό αποτελεί ο κίνδυνος μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην περιοχή. Οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Συρία (με την άμεση εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς), αλλά και η όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ τουρκικής και ελληνικής αστικής τάξης για τα κοιτάσματα πετρελαίου, ενεργειακές οδούς κλπ φέρνουν την πολεμική απειλή ακόμα πιο κοντά μας.
Απέναντι σε όλα τα παραπάνω η ΕΑΑΚ πρέπει στις φετινές φοιτητικές εκλογές να εκφράσει ένα ενιαίο αντιπολεμικό στίγμα αλλά και ένα στίγμα ουσιαστικής αμφισβήτησης και ανατροπής της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης συνολικά, για να μπορέσει η νεολαία να σπουδάσει και να δουλεύει με αξιοπέπεια και με τις συνθήκες που της αναλογούν στις δυνατότητες που μας δίνει ο 21ος αιώνας. Ακόμα και αν δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σαν σχήματα στο πανελαδικό συντονιστικό γύρω από τους παραπάνω άξονες, είναι σημαντικό να συμβάλουμε ώστε τουλάχιστον στη μάχη των εκλογών να αποτυπωθεί το παραπάνω στίγμα, κάτι που περνάει προφανώς και μέσα από την δημιουργία κοινής αφίσας ΕΑΑΚ εν όψει εκλογών. Γι’ αυτό το λόγο καλούμε αύριο, 5/5, 3:00μμ στο κτ.Γκίνη τα σχήματα να συμμετάσχουν με έναν αιρετό και ανακλητό αντιπρόσωπο στην επιτροπή διαμόρφωσης εκλογικής αφίσας ΕΑΑΚ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου