Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ελλάδα: αποικία νέου τύπου

28η Οκτωβρίου. Η κατάλληλη μέρα για να δούμε πώς επισημοποιείται η υποτέλεια μιας χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους και κεφαλαιοκράτες εν γένει:

Αυτή την εβδομάδα, δημοσιέυτηκε ένα non-paper (ανεπίσημο έγγραφο) σταλμένο από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών προς την Τρόικα Εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια σύντομη ανακοίνωση προς τους εδώ υπαλλήλους (τυπικώς Κυβέρνηση) του τί απαιτούν οι τοκογλύφοι κι οι επιχειρημαιτκοί όμιλοι (μέσω Γερμανίας) να γίνει στο επόμενο διάστημα, με δικαιολογία την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου.

Κατ' αρχάς, το πρωτότυπο κείμενο >>


Και τώρα η επεξήγηση των βασικών σημείων, με τη σειρά που εμφανίζονται στο κείμενο:


Externally managed trust account // Εξωτερικώς διαχειριζόμενος λογαριασμός καταπιστεύματος
(στη νομική γλώσσα, "καταπίστευμα" εννοείται το περιουσιακό στοιχείο που μεταβιβάζει κανείς σε κάποιον άλλο με σκοπό τη διαφάλιση των απαιτήσεών του)


Αφορά τη δημιουργία ενός ειδικού λογαρισμού από τον οποίο θα αποπληρώνονται μόνο τα δάνεια προς τους διάφορους τοκογλύφους. Γιατί μας ενδιαφέρει αυτό;

  • Αυτός ο λογαριασμός είναι διαχειριζόμενος από τους ίδιους τους δανειστές.
  • Τα χρήματα σε αυτόν δε μπορεί να τα "αγγίξει" το ελληνικό κράτος, πρακτικά δηλαδή πάνε κατ' ευθείαν στις τσέπες των διεθνών τοκογλύφων.
  • Σε αυτόν κατατίθενται κατ' ευθείαν όλα τα χρήματα του μηχανισμού στήριξης που υποτίθεται πως θα "έσωζαν" την οικονομία. Παπαρολογίες οι διάφορες εξαγγελίες περί του αντιθέτου
Earmarking of revenues // Διάθεση των Εσόδων
Στο λογαριασμό αυτό θα κατατίθεται αυτομάτως ακόμα και μέρος των κρατικών εισόδων (βλέπε Φ.Π.Α.) κάθε μήνα. Στην ουσία δηλαδή, ένα μέρος του λαϊκού εισοδήματος πάει με τον πιο απροκάλυπτο και άμεσο τρόπο σούμπιτο στις τσέπες των τραπεζών!

Automatic spending cuts // Αυτόματες περικοπές εξόδων
Εδώ ορίζεται πως σε περίπτωση που το ελληνικό κράτος δεν πιάσει κάποιον από τους "στόχους" που του ανατίθενται (διπλωματική διατύπωση του "συνεχώς"), θα γίνεται αυτόματη περικοπή σε όλες τις κρατικές δαπάνες για να βγει το χαρτάτσι των δανειστών. Λευκή επιταγή δηλαδή στην εκάστοτε κυβέρνηση να κόβει τις κοινωνικές παροχές για να ταΐζει τ' αφεντικά της.

External supervision of public borrowing // Εξωτερική επίβλεψη του δημόσιου δανεισμού
Μηχανισμοί όπως η Κομισιόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εγκρίνουν όποιο δάνειο θέλει να πάρει το ελληνικό κράτος (!). Ζητήται να παραιτηθεί δηλαδή η κυβέρνηση ακόμα κι από το δικαίωμα του να δανείζεται χωρίς άδεια από το εξωτερικό!

Complementary external assistance // Συμπληρωματική εξωτερική αρωγή
(σας παραπέμπουμε και στο πρωτότυπο κείμενο, link προς το οποίο παραθέσαμε στην αρχή, εαν δεν μας πιστεύετε)

Προτείνεται με σαφή τρόπο η αντικατάσταση κρατικών υπαλλήλων σε θέσεις καίριες για την υλοποίηση του προγράμματος με "ειδικούς" από το εξωτερικό οι οποίοι θα χαίρουν της εμπιστοσύνης της Τρόικα! Μόνο στις πιο άγριες εποχές της αποικιοποίησης ήταν τόσο απροκάλυπτος ο έλεγχος της κατεχόμενης χώρας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου