Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Καταγγελία της Ε.Α.Α.Κ. για τα γεγονότα στη ΣΓΤΚΣ


Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση καταγγέλλει τον προπηλακισμό αγωνιστών της στη ΣΓΤΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας από δυνάμεις της ΚΝΕ με αφορμή την παρουσία υλικών της ΕΑΑΚ σε χώρους του ΤΕΙ. Συγκεκριμένα, μέλη της ΚΝΕ έσκισαν τις αφίσες του σχήματος της ΕΑΑΚ στη συγκεκριμένη σχολή, χτυπώντας δύο μέλη του, αφαιρώντας ουσιαστικά τη δυνατότητα στο σχήμα να μπορεί να εκφραστεί και να έχει πολιτική παρουσία στο χώρο των εκλογών. Η στάση της ΠΚΣ αποτελεί μία συνειδητή πολιτική επιλογή από μεριάς της να σταθεί απέναντι και εχθρικά στις μαχητικές δυνάμεις του φοιτητικού κινήματος.

Το χτύπημα στην ΕΑΑΚ, όπως φάνηκε και από αντίστοιχα περιστατικά στο ΤΕΙ Πειραιά (με προπηλακισμούς και καταστροφή υλικών), δεν αποτελεί τυχαίο περιστατικό, αλλά πρόφαση, ώστε να χτυπηθεί και να φιμωθεί εκείνο το πολιτικό νεύρο του Φοιτητικού Κινήματος που έχει καταφέρει με μία πολιτική πρόταση αγώνα και ανατροπής των κυβερνητικών σχεδίων στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αυτά εκφράστηκαν το τελευταίο διάστημα, με τα συμβούλια διοίκησης, το σχέδιο ΑΘΗΝΑ κλπ, να αναδείξει τη δυνατότητα του φοιτητικού κινήματος να συγκρουστεί συνολικά με την διάλυση της εκπαίδευσης, αναδεικνύοντας πρώτα και κύρια τις σύγχρονες ανάγκες και δικαιώματα των φοιτητών. Από την άλλη, είναι κίνηση που συμβάλλει στη λογική διάλυσης του φοιτητικού κινήματος και των διαδικασιών του, που εκφράζουν μέσα στα πανεπιστήμια ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, αφού καταλήγει να φτάνει σε εκφυλιστικά και αντιδημοκρατικά φαινόμενα αποκλεισμών άλλων δυνάμεων από τις διαδικασίες του κινήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια περίοδο όπου οι δυνάμεις της ΚΝΕ αδυνατούν να εκφράσουν τις ανησυχίες και τις ανάγκες της νεολαίας και να προτείνουν μια μάχιμη πολιτική πρόταση για την αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος επιλέγουν για άλλη μια φορά να δουν τον εχθρό τους μέσα στο κίνημα και την υπόλοιπη αριστερά. Ήταν μια ενέργεια, όπως και πολλές άλλες στο παρελθόν που δείχνει την εκφυλιστική και επικίνδυνη λογική της ΚΝΕ για το φοιτητικό κίνημα και τις υπόλοιπες αγωνιστικές δυνάμεις. Για εμάς τέτοιου τύπου ενέργειες, οι οποίες είναι πλήρως συνειδητές, συμβάλλουν στον εκφυλισμό και διάλυση των φοιτητικών συλλόγων και των διαδικασιών του.

Η ΕΑΑΚ θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους για την ανασυγκρότησή τους, στέκοντας στο πλάι του εργατικού και λαϊκού κινήματος για την ανατροπή της βίαιης αυτής πολιτικής , καλώντας τους φοιτητές στις φοιτητικές εκλογές να “μαυρίσουν” τους πολιτικούς εκφραστές της στο χώρο της εκπαίδευσης ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, αλλά και να οργανώσουν – ανασυγκροτήσουν το φοιτητικό κίνημα για τις επόμενες μάχες. Ταυτόχρονα, καλεί την ΚΝΕ όπως και τις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις να συστρατευτούν σε έναν αγώνα ενάντια στον πραγματικό εχθρό, την κυβέρνηση και την πολιτική της, και όχι σε έναν ενδοαριστερό εμφύλιο που στο μόνο που βοηθάει είναι στην επικράτηση τελικά της αστικής πολιτικής.

Ε.Α.ΑΚ. σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

1 σχόλιο:

κομμουνιστής της πλάκας είπε...

"το πολιτικό νεύρο του Φοιτητικού Κινήματος που έχει καταφέρει με μία πολιτική πρόταση αγώνα και ανατροπής των κυβερνητικών σχεδίων στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης" η οποία πρόταση είναι ισχυρά και ενιαία πτυχία αλλά ταυτόχρονα για τις επενδύσεις επιχειρήσεων κάνετε τουμπεκί?Το μόνο νεύρο που είστε είναι νεύρο δυσκαμψίας του φοιτητικού κινήματος με εκφυλισμένα πιστεύω για το κίνημα που μόνο στην απογοήτευση και στην αποστροφή έχουνε οδηγήσει τον κόσμο

Δημοσίευση σχολίου