Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΜΑΤ στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ!

Σήμερα το πρωί, διενεργήθη στη Πρυτανεία του ΕΚΠΑ μια "εγκληματική" κατά το καθεστώς πράξη:
Ανάρτηση πανώ (!) από φοιτητές, για διαμαρτυρία -άκουσον άκουσον - ενάντια στο κλείσιμο του Indymedia και του κινηματικού ραδιοσταθμού 98fm.


Η αντίδραση άμεση και σαφέστατη: με τις εντολές του Δένδια, τις ευλογίες των ΜΜΕ και τα χειροκροτήματα των πιο αντιδραστικών και αντιλαϊκών πολιτικών χώρων, εισέβαλλαν διμοιρίες των ΜΑΤ στο χώρο της Πρυτανείας, την εκκένωσαν βίαια προσάγοντας όσους φοιτητές βρήκαν, την άδειασαν από τους εκεί εργαζόμενους και τέλος την περικύκλωσαν ώστε να μείνει αποκλεισμένη μέχρι να τελειώσουν τις "έρευνές τους".

Δεν κοροϊδεύουν κανέναν! Από την αρχή του μνημονίου, έχουν χρησιμοποιήσει κατά κόρον τον κρατικό βούρδουλα, χέρι-χέρι με την πιο αισχρή προπαγάνδα ώστε να καταστέλουν κάθε αντίδραση στη διενεργούμενη πολιτική. Σε κάθε νέα - όλο και πιο ταγματασφαλίτικης νοοτροπίας - έφοδο, δείχνουν ακόμα περισσότερο πως η δημοκρατία είναι γι αυτούς ένα παραμυθάκι για το πόπολο, όσο αυτό το τελευταίο παραμένει ήσυχο και πειθήνιο.

Συγκεκριμένα, το πανεπιστημιακό άσυλο έχει υπάρξει επί δεκαετίες αγκάθι στο πλευρό τους και θυμίζει τη βαθιά ήττα που δέχθηκαν οι δυνάμεις της αντίδρασης στην κοινωνική συνείδηση με την πτώση της Χούντας. Συμβολικά μπορούμε να πούμε, πως αμέσως μετά από τη μαύρη επέτειο της Χούντας, αποφάσισαν να πάρουν ρεβάνς και σε αυτό το επίπεδο, συνεχίζοντας το ξήλωμα των δικαιωμάτων μας.

Καμμία τέτοια ενέργεια ενάντια στα δικαιώματά μας και στο πανεπιστημιακό άσυλο δε θα περάσει έτσι! Κάθε στιγμή, σε κάθε καμπή του αγώνα για το μέλλον που μας αξίζει, θα μας βρίσκουν απέναντι και αποφασισμένους!

Όλοι την Πέμπτη 25/4 στις 12:00 στα Προπύλαια, σε πορεία για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων μας κι ενάντια στην καταπάτηση του ασύλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου