Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ο Υπουργός των ΙΕΚ

Αλήθεια, θυμάστε τα ΙΕΚ ΑΚΜΗ;


Σας ρωτάμε συνειρμικά, γιατί στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πειραιά παρεβρέθηκε ένας... γνωστός-άγνωστος κατεδαφιστής της Παιδείας, ο οποίος δε δίστασε να βγάλει και λόγο: ο Υπουργός Παιδείας, Αρβανιτόπουλος, ο οποίος εξελέγη στον Πειραιά (για να βλέπουμε και με τί πλάτες εκλέγονται).

Γιατί θεωρούμε πως είναι τόσο σημαντική η είδηση αυτή;

Επειδή αυτές τις μέρες "κλεδώνει" με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας η κατάργηση ~52 ειδικοτήτων εκπαιδευτικών, οι οποίοι δίδασκαν τις 12 από τις 39 ειδικότητες που παρέχονται στα ΕΠΑΛ. Βολικότατα μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να μη διαταραχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία και γίνουν οι μαθητές... "όμηροι συντεχνιών".

Βολικότατα επίσης και για το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, το οποίο ανοίγει νέες εγκαταστάσεις κι ετοιμάζεται να καλύψει (με το αζημίωτο φυσικά, Δόξα την Ελεύθερη Αγορά) το εκπαιδευτικό "κενό" που δημιουργείται με τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Το μόνο για το οποίο δε μπορεί να κατηγορήσει κανείς αυτούς τους ανθρώπους είναι η ασυνέπεια: έχουν πάρει απόφαση να στείλουν το βιοτικό μας επίπεδο δεκαετίες πίσω (για αρχή) ώστε να γίνουμε φτηνοί κι αναλώσιμοι για την κοινωνία-ιμάντα μεταφοράς πλούτου από τους πολλούς στους λίγους.

Για όσο τους επιτρέπουμε να μας πατάνε στο σβέρκο.

Το κλου της υπόθεσης; Σε ημερίδα του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), για το "Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων" ανακοίνωσε ένα μακρύ κατάλογο ειδικοτήτων ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ οι οποίοι θα αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα. Όλες οι ειδικότητες οι οποίες παύουν να υπάρχουν στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ ήταν μέσα σε αυτόν τον κατάλογο! Ένα μικρό μνημονιακό θαύμα, το να έχεις επαγγελματικά δικαιώματα για την ειδικότητα που δε μπορείς να σπουδάσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου