Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Με την Υγεία ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!

Με την αναμπουμπούλα των προηγούμενων ημερών, τις αλεπάλληλες πορείες, τις περιφρουρήσεις με τους εργαζόμενους του Πολυτεχνείου, τη μιντιακή εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής και ούτω καθ' εξής, δε βρήκαμε ευκαιρία να σας μεταφέρουμε μια καταπληκτική δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη για το Σύστημα Υγείας. Αντιγράφουμε από δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας του Έθνους.





Την αισιοδοξία του ότι ο τομέας της υγείας θα σταθεί γρήγορα στα πόδια του εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Αδωνης Γεωργιάδης.
Γεωργιάδης: Υπάρχουν προβλήματα, αλλά ο τομέας Υγείας θα τα καταφέρει
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega», ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως ο τομέας της υγείας θα περάσει όλους τους ελέγχους της τρόικας, ενώ για τον ΕΟΠΥΥ είπε ότι δεν πρόκειται να καταρρεύσει.
Αναφερόμενος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «ασφαλώς και το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει πολλά κενά και δομικά προβλήματα αλλά παραμένει απόλυτα αξιόπιστο και μάλιστα βαθμολογήθηκε από Αμερικάνούς και σας πληροφορώ ότι είναι σε πολύ καλύτερη θέση από ότι το Αμερικανικό».
Απαντώντας σε μηνύματα σχετικά με ελλείψεις σε ιατρικό δυναμικό νοσοκομείων της χώρας, ο κ.Γεωργιάδης, απάντησε ότι «κενά υπάρχουν, αλλά έχουμε προκηρύξει επικουρικές θέσεις και έχουμε πάρει κάποιους επικουρικούς. Για να καλύψουμε κι άλλα κενά θα πρέπει να προχωρήσουμε σε περαιτέρω νομοθετική ρύθμιση και να δίνουμε το δικαίωμα σε κάθε νοσοκομείο όταν δεν υπάρχει κάποια ειδικότητα γιατρού, να μπορεί να προσλαμβάνει ιδιώτη γιατρό από μπλοκ παροχής υπηρεσιών έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες».
Για την κατάσταση στη χώρα, ο υπουργός υποστήριξε ότι αρχίσει να φαίνεται φώς στην άκρη του τούνελ και η συνολική κατάσταση στη χώρα βελτιώνεται.
«Αρχίζει το καράβι να στρίβει και η ελπίδα να φέγγει. Ο ελληνικός λαός έχει επιδείξει μεγάλη ωριμότητα και αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρνηση κάνει αυτό που μπορεί για να πάει ο τόπος μπροστά».
Θα επικεντρωθούμε σε ένα σημείο της δήλωσης, καθώς στα υπόλοιπα απαντούν καθημερινά οι γιατροί οι ίδιοι με τις ανακοινώσεις τους για την κατάσταση στην οποία έχει φέρει την Υγεία η ακολουθούμενη πολιτική, τις ελλείψεις σε εξοπλισμό κ.ο.κ.

Εμείς θα σταθούμε στο εξής:
«ασφαλώς και το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει πολλά κενά και δομικά προβλήματα αλλά παραμένει απόλυτα αξιόπιστο και μάλιστα βαθμολογήθηκε από Αμερικάνούς και σας πληροφορώ ότι είναι σε πολύ καλύτερη θέση από ότι το Αμερικανικό»
 Για κάποιο λόγο, ο κύριος "25-ευρώ-για-να-μπεις-στο-νοσοκομείο" Γεωργιάδης θεωρεί πως αυτό πρέπει να το μετρήσουμε ως επιτυχία του ίδιου ή του Υπουργείου του. Εμείς θα το αξιοποιήσουμε ως μια ευκαιρία να μορφωθούμε πάνω στο τί πάει να πει "αμερικανικό σύστημα υγείας". Κι έχει νόημα να το κάνουμε αυτό, γιατί θα κάνουν αμέσως "κλικ" οι αλλαγές που γίνονται στο δημόσιο σύστημα Υγείας, και το πώς προμοτάρεται η ιδιωτική Υγεία στη θέση τους. Κυρίως, είναι ευκαιρία να δούμε τί μας περιμένει αν κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ώρα να παρακολουθήσουμε την ταινία του Michel Moore για το θέμα, ονόματι "Sicko":

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου