Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Παράνομος ο αντι-ΕΕ αγώνας!

Χτες συζητιόταν στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα "βραχιολάκια". Πρέπει ν' ασχοληθούμε άμεσα όμως, γιατί το μόνο στο οποίο είναι "μανούλες" είναι το να "κρύβουν" κρίσιμες διατάξεις βαθιά μέσα σε τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια. Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι:

Αναφερόμαστε στην τροπολογία υπ' αριθμόν 889, με την οποία εισάγεται στον Ποινικό Κώδικα το άρθρο 458Α. Μετά τα συνθηματικά, ας δούμε και το επίμαχο άρθρο:

«Μετά το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα προστίθεται άρθρο 458Α με τίτλο "Παραβάσεις αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και κανονισμών της ΕΕ" που έχει ως ακολούθως:
Οποιος με πρόθεση παραβιάζει κυρώσεις ή περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος κρατών ή οντοτήτων ή οργανισμών ή φυσικών ή νομικών προσώπων, με αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή με κανονισμούς της ΕΕ τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών εκτός αν από άλλη διάταξη προβλέπεται βαρύτερη ποινή. Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζονται και όταν οι προβλεπόμενες σε αυτό πράξεις δεν είναι αξιόποινες κατά τους νόμους της χώρας στην οποία τελέστηκαν».
Με δυο λόγια, θέλει κανείς:

  • να μην παρακολουθούνται οι επικοινωνίες του;
  • να μην φακελώνεται καθημερινά και να μην κάνει ταξιδάκια ο φάκελός του όποτε θέλει να κάνει κι ο ίδιος ταξίδι (βλέπε Σένγκεν)
  • να κάνει πορεία και να μην κινδυνεύει να διωχθεί ως "τρομοκράτης" επειδή παρακωλύει τις δημόσιες συγκοινωνίες;
  • να παλεύει ενάντια και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που έχουν έγκριση από ΟΗΕ ή ΕΕ;
  • να παλεύει ενάντια στο "Δουβλίνο 2", το οποίο μετατρέπει τους μετανάστες που προκαλούν οι προαναφερθείσες επεμβάσεις σε ανθρώπινα απορρίματα και τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου σε σκουπιδότοπους ανθρώπων;
  • να απαιτεί οικονομία βάσει των λαϊκών αναγκών κι όχι των τραπεζικών κορβανάδων;
  • να παλεύει ενάντια στη χάραξη της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής από τους χαρτογιακάδες των Βρυξελλών;
  • να παλεύει για Παιδεία, Υγεία, Ρεύμα, Νερό που να μην είναι εμπορεύματα, αλλά ν' ανήκουν στο λαό
και πολλά άλλα παρόμοια;

Ε, λοιπόν, με αυτό το νομικό τερτίπι, μπορεί να φυλακιστεί επειδή αγωνίζεται και ενάντια στα μέτρα, και ενάντια στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Γίνεται εν ολίγοις παράνομο οποιοδήποτε πρόγραμμα αγώνα περιλαμβάνει σε οποιοδήποτε βαθμό την ανυπακοή στην Ε.Ε. κι οι υποστηρικτές του μπαίνουν στη σειρά για τη μπουζού.

Το καθεστώς κάθε άλλο παρά φειδωλό είναι στο να δείχνει τα δόντια του και γι άλλη μια φορά καλούμαστε να συσπειρωθούμε και να οργανωθούμε για να υπερασπίσουμε την ελευθερία του πολιτικού λόγου και αγώνα, για να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας να μην είμαστε υποζύγια με μόνο δικαίωμα το να καταναλώνουν και μόνη υποχρέωση το να δουλεύουν χωρίς τσιμουδιά!

Μια γροθιά μέχρι τη νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου