Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση για το κάψιμο χώρων της ΕΑΑΚ

Με αφορμή την ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. άρχισε να στήνεται ένα σκηνικό τρομοϋστερίας και τρομοκρατίας έχοντας ως σκοπό την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Η προπαγάνδα κατατρομοκράτησης του λαού με αφορμή την απόδραση του Ξηρού, η απαγόρευση των συγκεντρώσεων την μέρα ανάληψης της προεδρίας από την Ελλάδα, με ανακοινώσεις της Αστυνομίας που θυμίζουν άλλες εποχές και τέλος, η σκληρή καταστολή που δέχθηκαν οι αγωνιστές που κατέβηκαν στο δρόμο (με ξυλοδαρμό και συλλήψεις αγωνιστών) είναι απλά δείγματα για το που θέλει να το φτάσει η κυβέρνηση.

Φυσικά κράτος και παρακράτος έχουν πάντα στο στόχαστρο τα πανεπιστήμια και τις αγωνιστικές και ριζοσπαστικές φωνές στο εσωτερικό τους. Τα παραδείγματα επιθέσεων είναι πολλά και έχουν βάθος χρόνου, με αυτό του θανάτου του δάσκαλου και αγωνιστή Ν.Τεμπονέρα 23 χρόνια πριν από τα σκυλιά της ΟΝΝΕΔ να συνεχίζει να μας εξοργίζει. Το άνοιγμα της σχολής μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ήρθε να μας φέρει άλλο ένα τέτοιο παράδειγμα. Τα ξημερώματα της Τετάρτης 8/1, λίγο μετά το άνοιγμα του νέου κτιρίου της Φιλοσοφικής άγνωστοι μπήκαν στην άδεια σχολή μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα που απουσίαζε ο θυρωρός και έβαλαν φωτιά σε μέρος του πολιτικού χώρου της ΑΝ.ΟΜ.Ι.Α., καταστρέφοντας έτσι το υλικό του, αλλά και τα πρακτικά του συλλόγου φοιτητών, που είχαν προκύψει από τις συλλογικές του διαδικασίες. 

Η επίθεση αυτή λόγω της χρονικής στιγμής που έγινε, σε μια άδεια σχολή, μετά την κατάληψη του συλλόγου φοιτητών φιλολογίας που είχε δεχθεί απειλές, αλλά και της στοχοποίησης του πολιτικού χώρου των σχημάτων της ΕΑΑΚ (καθώς σκίστηκαν και στράτσα των υπόλοιπων σχημάτων της Φιλοσοφικής) κάνει ξεκάθαρο για εμάς πως ήταν στοχευμένη και αποσκοπούσε στην “συμμόρφωσή” τόσο του σχήματος της ΑΝ.ΟΜ.Ι.Α όσο και της ΕΑΑΚ συνολικά που συνεχίζουν να βάζουν αναχώματα στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και να αποτελούν το πολιτικό νεύρο του φοιτητικού κινήματος.

Σε μια τέτοια επίθεση δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον ένοχο, μιας και το παρακράτος ή όσοι υιοθετούν τις πρακτικές του πάντα λειτουργούσαν στο σκοτάδι, αλλά αυτό που με σιγουριά μπορούμε να πούμε είναι πως οι αγωνιστές της αριστεράς πάντα σε αυτές τις φασιστικές πρακτικές -με κάψιμο βιβλίων και πολιτικών κειμένων- θα απαντάνε με τους συλλογικούς αγώνες του κινήματος.  
Καλούμε τους συλλόγους φοιτητών να καταδικάσουν στην πράξη, αυτή αλλά και οποιαδήποτε φασιστική πρακτική στοχοποιεί σχήματα, κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους και συλλογικούς φορείς και προλειαίνει το έδαφος για την εφαρμογή των πιο αντιδραστικών πολιτικών στα πανεπιστήμια.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου