Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Και πάλι μαζί στις πύλες μαζί με τους εργαζόμενους


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για πρωτοφανές ΕΓΚΛΗΜΑ από τους εργαζομένους! Αυτές τις μέρες ο μόνος τρόπος να ελέγχουν την πορεία των πειραμάτων τους οι φοιτητές είναι να κλειδωθούν μόνοι τους στα κτήρια! Αν θέλουν να βγουν πρέπει να τηλεφωνούν στους security!! Αν συμβεί κάποιο ατύχημα τα παιδιά αυτά θα παιθάνουν τραγικά μέσα στα κλειδωμένα κτήρια. Το δικαίωμα στην προσωπικότητα και την ελεύθερη πρόσελευση από και προς χώρους είναι ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ από αυτό της απεργείας ΚΑΙ της εργασίας! Παρακαλώ κάντε κάτι! Είναι πολύ επικίνδυνο!! Είναι ΕΓΚΛΗΜΑ!!! Παιδιά κινδυνεύουν αυτές τις στιγμές , το καταλαβαίνετε;;;

Αν τα παιδιά αυτά δεν πάνε, τότε θα χαθεί δουλειά ετών!!! Αυτό θέλουν οι διοικητικοί;;; ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!!

Μόνο σελίδες των κινημάτων όπως εδώ μπορούν να καταλάβουν τα όρια που ΥΠΑΡΧΟΥΝ και να τα μεταφέρουν στα κινήματα.

Ρ.Α.Φ. ☭ Ε.Α.Α.Κ. είπε...

Μην ανησυχείτε καθόλου, καθώς κάθε ερευνητική λειτουργία έχει παγώσει, δεδομένου του ότι όλο το ίδρυμα βρίσκεται σε απεργία και κατάληψη. Οπότε ατύχημα δε θα πάθει κανένας, γιατί αν είναι αρκετά τούβλο για να το πάθει, μάλλον δε θα έχει μάθει ακόμα πώς να δένει τα κορδόνια του, οπότε και δε θα έχει φτάσει καν μέχρι το ΕΜΠ.

Αν σας κόφτει το ζήτημα της έρευνας και χρησιμοποιείτε την πρόφαση κινδύνου απλά για εντυπωσιασμό, πράγμα αρκετά πιθανό βλέποντας τη δεύτερη παράγραφο του post σας, να είστε σίγουροι πως δε θα ξεκινήσει όσο συνεχίζεται η απεργία κι οι καταλήψεις.

Κοντολογίς, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι μέσω του σωματείου σας να πιέσετε κι εσείς στο να αρθούν οι απολύσεις το συντομότερο δυνατό. Τότε επιστρέφουμε, με καλύτερους όρους για όλους μας.

Τα υπόλοιπα είναι αμπελοφιλοσοφίες.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς και δεν έχει ανασταλεί κάθε ερευνητική δραστηριότητα. Υπάρχουν πειράματα που πρέπει να γίνονται κάθε μέρα αλλιώς θα χαθούν χρόνια επιστημονικής δουλειάς ανθρώπων που έχουν κουραστεί. Και ΕΥΤΥΧΩΣ που βρίσκουν τον τρόπο να τα συνεχίζουν! Το πρόβλημα έιναι ότι ο κάθε σεκιούριτι τους λέει πως μόνο αν σας κλειδώσω μέσα με λουκέτα θα σας αφήσω να κάνετε τα πειράματα.

Ασφαλώς και ευτυχώς το σύνταγμά μας προβλέπει το δικαίωμα και της απεργείας και του συνετερίζεσθαι. Επίσης όμως προβλέπει και περιορισμούς.και ναι, τα δικαιώματα της ελεύθερης και ανεμπόδιστης μετακίνησης και κυρίως της ζωής και της προσωπικότητας είναι υπέρτερα και δεν πρέπει να καταπατούνται!

Και φυσικά και υπάρχουν κίνδυνοι! Αν κινδυνεύανε τα εργαστήρια μόνο από όσους δεν μπορούν να δέσουν τα κορδόνια τους, τότε δεν θα είχανε εξοπλισμό πυρόσβεσης και δικλήδες ασφαλείας , παρά μόνο θα δίνανε στην πόρτα σπορτέξ με κριτσ-κρατσ!

Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτός είναι ο νομικός μας πολιτισμός. Σίγουρα κάποιοι δεν τον σέβονται και θέλουν να τον αλλάξουν, αλλά καλό είναι κι αυτό να γίνεται μέσα σε όρια. Η μειοψηφία έχει πάντα φωνή σε μία δημοκρατία. Αλλά αν η μειοψηφία αψηφά πανανθρώπινα δικαιώματα για να γίνει πλειοψηφία , τότε ξέρουμε τι πολιτικό σύστημα είναι αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Χάριν της ιστορικής αλήθειας, να σημειωθεί πως πλέον, εδώ και περίπου 2-3 μέρες έχει σταματήσει αυτή η τακτική που μόνο αμαύρωνε την κινητοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου