Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο Τύπου ΦΣ Πληροφορικής, Βιολογικού, Χημικού, Νομικής, Φιλοσοφικής για security


Σήμερα, Παρασκευή 10/10/2014, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Βιολογικού, Πληροφορικής, Χημικού, Νομικής και Φιλοσοφικής Αθήνας υλοποιώντας τις αποφάσεις των συλλόγων μας, πραγματοποιήσαμε πορεία στην Πανεπιστημιούπολη. Κύριο αίτημά μας ήταν να απομακρυνθούν οι security αλλά και κάθε εργολαβία από την Πανεπιστημιούπολη και σε αυτά τα πλαίσια απαιτήσαμε να αποχωρήσουν από το άσυλο οι σεκιουριτάδες και δεν τους επιτρέψαμε να παραμείνουν άλλο σε Πανεπιστημιακό χώρο.


Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δε θα ανεχθούμε την παρουσία ιδιωτικών φρουρών στις σχολές μας καθώς ο μόνος ρόλος που θα επιτελούν είναι να προστατεύουν την απρόσκοπτη εφαρμογή της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και τους υλοποιητές της μέσα στα Πανεπιστήμια. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του ΑΠΘ, όπου τη μέρα που θα πραγματοποιούνταν Σύγκλητος για το ζήτημα των διαγραφών και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι είχαν αποφάσεις για παράσταση διαμαρτυρίας, οι Πρυτανικές Αρχές επιστράτευσαν 30 σεκιουριτάδες για να εμποδίσουν με τραμπούκικους όρους φοιτητές και εργαζόμενους να παρέμβουν. Είναι φανερό πως οι security θα βρίσκονται μονίμως απέναντι στις κινητοποιήσεις μας και αυτό επιβεβαιώνεται από τις δηλώσεις Φορτσάκη τόσο για την είσοδο πανεπιστημιακής αστυνομίας όσο και για την απαγόρευση διεξαγωγής οποιασδήποτε διαδικασίας άσχετης με εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο από 1η Ιανουαρίου 2015 (π.χ. γενικές συνελεύσεις, πολιτικές εκδηλώσεις κ.α.). Δεν υπάρχει αμφιβολία πως για να προστατέψουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες και τη δυνατότητα μας να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και να επιβάλουμε τις ανάγκες μας θα συγκρουστούμε με όσους βρίσκονται και θα βρεθούν απέναντί μας. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο, όπου αντιμετωπίζουμε περικοπές σε συγγράμματα και αναλώσιμα και πλήρη υποβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας σε σίτιση και στέγαση, είναι εξωφρενικό να προσλαμβάνει το πανεπιστήμιο security δαπανώντας 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

Απαιτούμε να επαναπροσληφθούν οι διαθέσιμοι – απολυμένοι διοικητικοί με αξιοπρεπείς όρους εργασίας από το Πανεπιστήμιο. Δηλώνουμε πως θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την ύπαρξη security μέσα στις σχολές. Καλούμε όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ τη Δευτέρα στις 11:00 στα Προπύλαια και να στηρίξουν τις αποφάσεις των συλλόγων μας. Το Φοιτητικό Κίνημα πρέπει να βγει μπροστά το αμέσως επόμενο διάστημα μέσα από τις συλλογικές του διαδικασίες και να επιβάλει τα δικαιώματά μας σε σπουδές και εργασία ανατρέποντας την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου