Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Απεργία στα ΜΜΜ


Εδώ και μέρες, οι εργαζόμενοι του Μετρό βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με αφορμή το μισθολόγιο που έχει σφαγιάσει τους μισθούς του δημοσίου τομέα με το πρόσχημα του "ορθολογισμού των μισθών", και με αγώνα ενάντια στα Μνημόνια, εν συνόλω την πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ κι ενάντια στους κυβερνητικούς εκφραστές τέτοιων πολιτικών.

Η λυσσασμένη επίθεση των ΜΜΕ και των κυβερνητικών στελεχών με δημόσιες τοποθετήσεις τους είναι πρωτοφανούς έντασης, δείχνοντας πως ετοιμάζονται ν' αξιοποιήσουν κάθε μέσο τσακίσματος αυτής της απεργίας, ώστε όχι απλά να μη γίνει κτήμα και μπροστάρης της εργαζόμενης πλειοψηφίας, αλλά αντιθέτως να αξιοποιηθεί η διάλυση αυτής της απεργίας ως μήνυμα προς τους εργαζόμενους "να μη σηκώνουν κεφάλι".

Τις τελευταίες ώρες, με το SKAI και κανάλια ανάλογου φυράματος ως κυβερνητικούς εκπροσώπους, κυκλοφορεί η πληροφορία πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται για πιθανή πολιτική επιστράτευση για να σπάσει την απεργία.

Τέτοιες ώρες πολύ περισσότερο από ποτέ, είναι απαραίτητη η έμπρακτη αλληλεγγύη στους απεργούς, ώστε ν' αποφευχθεί η στρατολόγησή τους και να στεφθεί με νίκη ο αγώνας τους. Οι αστοί δείχνουν τα δόντια τους σε αυτή την πάλη, και μόνο αν είμαστε μια γροθιά απέναντί τους δε θα μας κατασπαράξουν.

Ακολουθεί το ψήφισμα αλληλεγγύης για τους απεργούς (επικυρωμένο από το Δ.Σ. του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ):

ΨΗΦΙΣΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ…….
Oι εργαζόμενοι στο Μετρό και τις συγκοινωνίες εδώ και 6 μέρες έχουν ξεκινήσει μια μαχητική απεργία ενάντια στις νέες βάρβαρες περικοπές στις αποδοχές τους μέσω της υπαγωγής τους στο "ενιαίο μισθολόγιο"-φτωχολόγιο, την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασής τους, αλλά και για να μην αυξηθεί κι άλλο το ήδη πανάκριβο εισιτήριο στα ΜΜΜ.
Με μπαράζ δηλώσεων, με συντονισμένη λάσπη και χοντροκομμένα ψέματα από τα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας τους προσπαθούν να χτυπήσουν τον αγώνα των εργαζομένων. Για μειοψηφία και δήθεν υπέρογκους μισθούς, όπως πάντα, μιλάει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργοί. Στην προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τον αγώνα και να επιβάλλουν μισθούς τρόικας και πανάκριβο εισιτήριο, κατέφυγαν στη δικαιοσύνη τους και κατάφεραν φυσικά να βγάλουν παράνομες τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων.
Ο αγώνας τους είναι παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι αγώνας ενάντια στην φτώχεια και την υποταγή. Αγώνας υπερηφάνειας ενάντια στα υπόγεια παζάρια και την συναλλαγή των δήθεν "εξαιρέσεων" με την οποία άλλες συνδικαλιστικές ηγεσίες κρατούν καθηλωμένους τους εργαζόμενους παίζοντας το παιγνίδι της κυβέρνησης και της τρόικα!
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, από την συγκινητική τους στάση στις μεγάλες συγκρούσεις του λαού μας στο Σύνταγμα ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο, μέχρι την αντίθεσή τους στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και το σημερινό τους αγώνα συμβολίζουν  ένα εργατικό κίνημα  "εξαρτημένο" μόνο από τα συμφέροντα των εργαζόμενων όχι της εργοδοσίας, μαζί με την κοινωνική πλειοψηφία, όχι κλεισμένο στον εαυτό του, μαχητικό, δημοκρατικό. ΈΝΑ εργατικό κίνημα που μπορεί να νικήσει.
 Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και το εργατικό κίνημα θα πρέπει να συμβάλλουν με όλες της τις δυνάμεις για να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη, να είναι δίπλα τους ενάντια στην προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα τους.
Ιδιαίτερα η νεολαία η οποία πλήττεται πιο σκληρά από όλους από την πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, που πλήττεται από την ανεργία, που είναι καταδικασμένη σε μισθούς των 400 , στην ανασφάλιστη-μαύρη εργασία χωρίς κανένα εργατικό δικαίωμα, θα πρέπει να αγωνιστεί από κοινού με τους εργαζόμενους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Ο αγώνας για να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις και για φτηνό εισιτήριο, ενάντια στις αυξήσεις, πρέπει να νικήσει!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/1 ΣΤΙΣ 16:00, ΚΗΦΙΣΟΥ ΚΑΙ ΛΕΝΟΡΜΑΝ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου