Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Πολιτική επιστράτευση στα ΜΜΜ!



Σημείο καμπής: σήμερα το μεσημέρι, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πήρε την απόφαση ν' αξιοποιήσει το μέτρο της πολτικής επιστράτευσης. Τα δύο πρώτα αναφαδόν υπέρ του μέτρου, κι η άθλια ΔΗΜΑΡ να τιτιβίζει για την "αδιαλλαξία απ' όλες τις πλευρές".

Στόχος της συγκυβέρνησης, να σπάσει όχι μόνο την απεργία των εργαζομένων του Μετρό, αλλά και των υπολοίπων εργαζομένων στα ΜΜΜ, οι οποίοι είχαν εξαγγείλει απεργία σε συμπαράσταση στο σωματείο του Μετρό.

Χωρίς περιστροφές, η πολιτική επιστράτευση είναι το πιο αντιδημοκρατικό αντεργατικό μέτρο μετά τις εκτελέσεις συνδικαλιστών: υποχρεωτική άμεση στράτευση των απεργών και περιστολή πολιτικών και δημοκρατικών τους δικαιωμάτων.

Η χρήση του, εμφανούς στόχευσης: μόλις εκφράστηκε η έμπρακτη απεργιακή αλληλεγγύη, επίταξη.

Το μήνυμά του, σαφέστατο: όποιος σηκώνει κεφάλι θ' αντιμετωπίζεται με το πιο αντεργατικό κι αυταρχικό (νομικό και όχι μόνο) οπλοστάσιο.

Τα χαράματα της 25ης Ιανουαρίου, με οκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ, πραγματοποιήθηκε εισβολή στο κατειλημμένο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια κι αποκλείστηκαν οι κοντινοί δρόμοι ώστε ν' αποκοπεί η πρόσβαση στις δυνάμεις συμπαράστασης των απεργών που είχαν συγκέντρωση λίγη ώρα αργότερα.

Δε θα τους περάσει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου