Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

Την Πέμπτη, 28/2/2013, στο Υπουργείο Παιδείας συζητάται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το "Σχέδιο Αθηνά".

Ένα σχέδιο διάλυσης, ιδωτικοποίησης και συνολικής αναδιάρθρωσης του εκπαιδευτικού συστήματος, πάνω στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις επιταγές των διαφόρων παραγόντων εγχώριου και διεθνούς Κεφαλαίου. Αναδιάρθρωση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα εργοδοτών που θέλουν ακόμη φτηνότερους εργαζόμενους, πλειάδας "εμπόρων κατάρτισης" που περιμένουν την κρατική αναγνώριση του μαγαζιού τους, και ούτω καθ' εξής.

Βήμα σε αυτή την κατεύθυνση είναι και το σχέδιο Αθηνά, το οποίο με το πρόσχημα του "συμμαζέματος των οικονομικών" κλείνει και συγχωνεύει ποικιλοτρόπως πλειάδα σχολών, αναγκάζοντας 30.000 φοιτητές ν' αλλάξουν πόλη κατοικίας, εντείνοντας το οικονομικό πρόβλημα ακόμη περισσότερων οικογενειών και προετοιμάζοντας μια σειρά μανούρες που έχουν αν κάνουν με την αναγνώριση πτυχίων και την εξαφάνιση γνωστικών αντικειμένων.

Οι φοιτητές δε θα μείνουν απαθείς! Πλειάδα σχολών έχει ξεκινήσει δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ενάντια στο σχέδιο Αθηνά.

Άλλος ένας κρίκος σε αυτό τον αγώνα θα είναι και η κινητοποίηση αύριο, στο Υπουργείο Παιδείας στις 12:30, ενάντια στο "Σχέδιο Αθηνά", με αφορμή την προαναφερθείσα συζήτηση, την οποία στηρίζει και συμμετέχει και ο Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ, μετά από απόφαση του σημερινού Δ.Σ.

Να είμαστε όλοι εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου