Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Τηλεσυμβούλιο

Πληροφορηθήκαμε (εκ των υστέρων φυσικά...) πως συνεδρίασε για δεύτερη φορά το Συμβούλιο Διοίκησης ΕΜΠ.


Πρώτο και κύριο είναι το γεγονός ότι πλέον γίνεται η προσπάθεια να παγιωθεί ως όργανο και ως τρόπος διοίκησης το συμβούλιο με τα εξωτερικά μέλη, a la επιχειρηματικό Δ.Σ. Έχουμε τοποθετηθεί πολλάκις για τις αλλαγές που θα επιφέρει και το τί σημαίνει για την ίδια τη δομή του πανεπιστημίου αυτή της κατεύθυνσης η αλλαγή.

Απόψε θέλουμε να σταθούμε σε μια λεπτομέρεια: το ότι κι η δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου έγινε με τηλεδιάσκεψη. Είναι απόλυτα χαρακτηριστικό της νοοτροπίας που καλλιεργεί αυτός ο τρόπος διοίκησης. Απόλυτα χαρακτηριστικό και της άποψης για τη δημοκρατία που μπορεί να έχει ένα όργανο διοίκησης το οποίο όχι απλά αρνείται να προανακοινώσει τις συνεδριάσεις του, όχι απλά αρνείται να συνεδριάσει εντός του ιδρύματος που διοικεί, αλλά συνεδριάζει χωρίς καν να βρίσκονται τα μέλη του στον ίδιο χώρο!

Η δημοκρατία των αναγκών μας είναι η διοίκηση των ιδρυμάτων και της παραγωγής από τους ίδιους τους εργαζόμενους, τους ίδιους τους σπουδαστές, τους ίδιους τους ανθρώπους που παράγουν.

Οι αποφάσεις να παίρνονται με γνώμονα τις ανάγκες των ίδιων των εργαζομένων, από τις ίδιες τις ενώσεις και τις συνελεύσεις των εργαζομένων, χωρίς ν' αποτελούν τσιφλίκι κανενός αυτόκλητου "συμβουλάτορα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου